» tomato soup with herbs, chevré and sourdough bread

Tomatsoppa med örter toppat med chèvre och rostade pumpakärnor serverat med dinkelsurdegsbröd. En riktig höjdare som kommer upprepas i höst och vinter! Dinkelsurdegsbrödet finns nu mer alltid i min frys. Eftersom jag har IBS och äter så mycket som möjligt enligt fodmap är dinkelsurdegsbröd det enda brödet jag kan äta som innehåller gluten och jag är en sucker för surdegsbröd så jag är himla glad över det. Receptet jag använder mig av är det här

Tomatsoppa för 1 person
0,5 gul lök
Timjan och basilika
0,5 dl vitt vin
3/4 dl vatten
ca 10 st körbärstomater 
1/4 vitlöksklyfta
1 lagerblad 
0,5 dl havregrädde
Salt, peppar, chilipeppar, paprikapulver

Toppa med chèvreost, timjan och rostade pumpakärnor. 

Såhär gör du
Hacka och fräs löken i olja, lägg i örterna som få fräsa med. Häll i vinet, körbärstomaterna, vatten, hackad vitlök samt lagerbladet. Låt soppan koka sakta i 25 minuter. Ta bort lagerblader, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Smaka av den med kryddor innan du tillsätter grädden och låter det koka yttligare 5 minuter. Smula över osten, lägg på timjan och strö över pumpakärnorna. Severa! 



ɑ n n i k ɑ
17 September, 2015 - 23:47 / BLOGG: http://blogofphoto.webblogg.se

Mums!

Storasysteryster
17 September, 2015 - 23:47

Ser jättegott ut 😄

GoForFit
17 September, 2015 - 23:47 / BLOGG: http://goforfit.se/

Men MUMS!

sv: Då ska jag se till att det dyker upp sådana här inlägg frekvent! :)

Clara
17 September, 2015 - 23:47 / BLOGG: http://clararingqvist.se

Ser verkligen gott ut!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo