» 2014

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Jag flyttade hemifrån, det var väl det största! 

Hur har ditt 2014 varit?
Det har varit som en berg- och dalbana. Många bra stunder men även många mindre bra stunder. Men jag har lärt mig så otroligt mycket på det! Det har inte varit det bästa året i mitt liv. 

Höll du några av dina nyårslöften? 
Vad jag kan hitta i mina anteckningar hade jag bara nyårslöften för 2013, så blir svårt att svara på denna frågan.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Nej! 

Dog någon som stod dig nära?
Som tur väl är, Nej! 

Vilka länder besökte du?
Norge, Danmark, England och USA

 

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? 
Äkta kärlek

Vilket/vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Jag som har sämst minne lär väl inte minnas några datum men självklart kommer jag minnas London, USA, skidresan, one direction konserten, min födelsedag och en del andra dagar då jag har varit sådär extra lycklig. 

Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Har aldrig i hela mitt liv varit så frisk som detta året. Tidigare har jag varit konstant sjuk men äntligen har det vänt, har inte varit borta från skolan pga varit sjuk en enda gång i 1:an. 

Bästa köpet/köpen?
Min Michael Kors klocka tror jag.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Under London och USA resan gick det ju åt en hel del pengar. Annars min lägenhet förmodligen! 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Självklart har mycket gjort mig glad under ett helt år. Alla resor och alla underbara människor i min närhet.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? 
Amnesia, Skinny love, Heroes, Din soldat, Success

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer positiv och inte lagt energi på allt dåligt

Största framgång på det privata planet?
Jag har lärt mig så otroligt mycket detta året och växt så mycket som person. Jag har vågat, misslyckats och även lyckats. Detta har gjort att jag blivit mer självsäker! 

Har du lärt dig något?
I och med att jag flyttade hemifrån har jag lärt mig att ta hand om mig själv. Nu måste jag göra allt själv och det har jag lärt mig otroligt mycket av! Jag har även mött människor som påverkat mig negativt, men det har jag lärt mig av och kommer inte låta det hända igen. 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Mina vänner kidnappade mig så efter ett par timmar med hörselskydd och ögonbindel stod vi utanför Leos lekland där vi spenderade eftermiddagen/kvällen med att leka som om vi vore små igen och äta middag. När jag kom hem gav mina föräldrar mig ett brev där det stod att jag vunnit en valfri resa var jag vill i Europa. Aldrig blivit så chockad i hela mitt liv, aldrig vunnit något stort tidigare.  

Hur skulle du beskriva din stil i år? 
Som alla andra skriver, jag klär mig efter det jag gillar och inte efter någon speciell stil. Men jag brinner för mode så självklart en hyffsat "modern" stil. 

De bästa nya människorna du träffade?
Tjejerna i min klass

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Jag tror att 2015 kommer bli mycket bättre, det känns som att det kommer vara mitt år. 

Planer för 2015?
Åker till Göteborg med bästis i början av januari, sedan åka på min resa som jag vann, Stockholm på sportlovet för att träffa mina norska tjejer, One direction konsert i Göteborg, 5 seconds of summer konsert i Köpenhamn och förhoppningsvis några mer resor. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Lägg inte energi på saker som inte få dig att må bra, njut av gymnasietiden och bara kör. Lev livet till max! 

Var tvungen att läsa 2013:s årsresume, känns som evigheter sen jag skrev den men samtidigt som igår. Ni hittar den här!  Gott nytt år på er! Hoppas ni får en underbar start på 2015♥


» sigma

Ovanför ser ni min bästa julklapp. Detta är matteriell kärlek! Ett premium professional kit med 15 borstar från sigma plus 3 andra sigma borstar (E40, F80, E65). Har bara använt dem några gånger men älskar dem redan så himla mycket! Så om ni någon gång ska köpa sminkborstar, det enda märket ni ska vända er till är sigma. Trust me! 

» my week from my phone

Hade tjejkväll med mina efterlängtade brudar, testade lohilos proetinglass som var supergod och tog ett varmt bad 
Firade jul x2 och passade på att testa en av pappas julklappar vilket var en selfiepinne, åt såklart en massa julmat och en morgon lyxade jag till det med saffransscones som var SÅ goda
Om det något jag gjort denna veckan är att äta och fika. En shoppingdag på emporia i Malmö med mami resulterad såklart med ett besök på favvo restaurangen Vapiano, kvalitetstid med mami tillsammans med en latte och det blev även en latte idag då jag spontant åkte in till stan med Ebba för en shoppingrunda

Min första vecka på mitt jullov har verkligen varit så himlans bra. Har blivit många rundor in till stan, även en runda ner till Malmö, umgåtts med många utav mina vänner här hemma, firat jul med min fina familj/släkt och bara njutit av mitt lov och att det varit min favorit tid på året, julen. 

» christmas

Det var länge sen sist.. Allt för mycket att göra och allt för lite inspiration har legat bakom att det stått tomt några dagar här på bloggen. Har i alla fall haft det superbra! Firade jul både på julafton och på juldagen. Ovanför ser ni några av presenterna jag gav bort, alla blev jätte nöjda! Speciellt med mina egengjorda presenter verkade det som. Jag gav min ena bror ett varmchoklad sett, min andra öl med rudolf och min mamma ett "nyttigt sett" med receptbok, glasburkar med olika ingredienser och så vidare. Min jul var som vanligt super mysig, jag är så himla glad över att jag fått sådan fin familj! Sedan är jag också jätte tacksam över mina fina julklappar. Hade tänkt vissa er någon/några! Nu ska jag åka till Ebba, hoppas ni haft en lika fin jul som jag. Kram♥

» Hawaii- Honolulu

 
När vi kom fram till Honolulus flygplats kom dem med blomkransar och hängde runt halsen, riktig hawaii känsla!
Resans första frukosten kan vara den godaste men mäktigaste jag ätit i hela mitt liv
Vi åkte till Pearl Harbor vilket var väldigt spännande då man sett och hört så himla mycket om det
Hotellet vi bodde på heter Hilton Waikiki Beach och var verkligen jättefint, ovanför ser ni hotellets mysiga bakgård.
Både jag och mamma fällde en tår över ett bröllop på vårt hotell, exakt såhär vill jag ha mitt bröllop
Självklart hängde vi på den berömda stranden Waikiki beach
En kväll sprang vi runt i butiker och åt en supergod pasta carbonara
Några snabba bilder på den finfina staden
 
Pinsamt att det är över en månad sen jag kom hem från USA och jag har inte förens nu lagt ut bilder. Menmen, bättre sent än aldrig som man säger väll? Jag har så galet mycket bilder så det tar så otroligt lång tid att rensa och redigera alla bilder. I alla fall var Honolulu en helt fantastisk stad. Väldigt lik alla stora kuststäder som tex Miami med fin strand och höga skyskrapor. 
 

» mornin'

 
Godmorgon! Började dagen med frukost i sängen framför jullkalendern. Det blev någon blandning mellan smoothie, yoghurt och glass? Mixade iallafall ihop en fyst banan, björnbär, yoghurt, mandelmjölk, vaniljextrakt och lite agavesirap. Toppade med granola och kokosflan. Bra start på dagen! Jag är faktiskt ledig idag. Har inte varit hemma på en vardag på ett halv år. Känns så underbart skönt! Ska strax iväg till gymmet och köra lite mage och rumpa hade jag tänkt. Idag hade jag tänkt att fixa allt som behövs fixas då jag imorgon åker hem och stannar där förmodligen i nästan en månad. Ska ner på stan och handla de sista julklapparna, springa förbi tandläkaren, slå in alla julklappar och även fixa några jag ska göra själv och liknande. Hoppas ni får en kanon torsdag! kram♥
 

» healthy gingerbread

Ikväll har jag bakat dessa läckerbitar ovan, en nyttigare variant av pepparkakor. Det liknar inte pepparkakor men det smakar faktiskt som det, supergoda! Dem satt som en smäck tillsammans med en kopp te ikväll. Dessutom luktar det nybakade pepparkakor i hela lägenheten, så underbart! Det du behöver för att göra dessa är: 

2 äggvitor, 100g mandlar, 18 st dadlar, saften av en halv lime, 1 msk kokosmjöl, 3 tsk kanel, 2,5 tsk pepparkakskryddor och lite havssalt. 
Börja med att sätta ungnen på 180 grader. Hacka sedan mandlarna väl och mixa ihop dem med resten av ingredienserna. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och smörj den sedan med kokosolja. Lägg över degen på plåten och platta till den med hjälp av händerna (ta vatten på händerna för att inte degen ska fastna). Sätt in i ugnen 4-5 minuter och tar sedan ut och använd sedan pepparkaksformar. När all deg är slut sätt in dem igen i 8-12 minuter. Klart!
 

» önskelistan

 
 
Om en vecka vid den här tiden sitter jag bänkad framför uppersittarkväll och väntar spänt inför morgondagen då det är julafton. Kan inte riktigt förstå att julafton är så nära! De flesta av er har nog fullt upp med att köpa julklappar och kanske även skicka önskelistor till släkt och vänner. Jag skulle vilja tipsa er om en superbra sida, nämligen onskelistan.se. Detta är en sida där du kan skriva din egen önskelista som du sedan skickar till familj och vänner. Den kompletteras då med prisjämförelse och inköpsställen vilket underlättar för köparen! Men det allra bästa med denna sidan är att varje gång du köper något via de länkar sidan ger ut skänks all vinst till Barncancerfonden. Tycker att det är en strålande idé då du får de bästa produkterna till bäst pris och även skänker pengar till något så viktigt som Barncancerfonden! Tänk så viktig er julklapp kan bli, ett barn med cancer kanske överlever på grund av just din julklapp. Du kan ju såklart även beställa dina julklappar till andra genom sidan. Så in på onskelistan.se, skriv önskelistor och köp julklappar! 

» kom i julstämning

Det är redan 15 December och endast 9 dagar till julafton. Därför är det högtid att komma i julstämning enligt mig. Så till er som inte riktigt känner någon julstämning än och till alla er andra, nedanför kommer mina bästa tips! 

♥ JulbakaKanske inte någon som blir förvånad att det ligger på min lista, men att baka något juligt som saffransbullar eller pepparkakor medan man lyssna på julmusik ger garanterat julfeeling. 

♥ Julpynta. Man påverkas så otroligt mycket av miljön runt omkring sig så att julpynta är absolut ett måste för mig. Jag älskar att ha adventsljusstake, julgran med kulor, julstjärna och liknande. 

 
♥ Lyssna på julmusik. Hur mycket styr inte musiken våra känslor? Den enda musiken i princip jag lyssna på i december månad är julmusik. 

♥ Kolla på julfilmer. Jag ääälskar verkligen romantiska, mysiga julfilmer som The Holiday, Love actually och liknande. Även gamla filmer som ensam hemma är ett måste för mig att kolla på innan jul. 
 
♥ Gå all in med allt som har med julen att göra så som lucia, advent, tända datumljus, kolla julkalendern, skaffa adventskalender och så vidare. 
 
♥ Gör slå in paket till en stor grej och ägna en halv dag med att pyssla ihop paket medan julmusik spelas. Kanske även göra egna paket, finns så himla många kul saker du kan göra själv! 
 
 
♥ Gå runt i staden där du bor och kolla in alla mysiga belysningar och kolla i skyltfönster. Så himla mysigt! 
 
♥ Tänd massa ljus, helst doftljus som luktar jul. 
 
♥ Krydda allt med julkryddor som kanel eller pepparkakskryddor. Såsom bananpannkakor eller gröten. Stor favorit hos mig! 
 
♥ Fixa dig efter julen. Kläder, naglar, smink. Kanske en stor stickad tröja, ett par röda läppar och röda naglar med ett par stenar. 
 
 
♥ Mys till det extra. Om det är någongång man ska mysa så är det i December månad. Julen är inte bara julafton utan ta till vara på varenda dag innan. Sätt på dig dina mysigaste strumpor, värm en kopp te och kolla på en film under filten. 
 
♥ Skrolla genom pintrest eller weheart med sökord som "jul" eller "christmas". Jag själv gör detta minst en gång om dagen, kanske lite överdrivet men jag bli så inspirerad och glad av det. 

» weekend snapshots

tre snapshots från helgen
och så ligger jag här i min säng i Kristianstad igen efter ännu en helg hemma i småland. Har haft en helg då jag umgåtts med många av mina vänner hemifrån! Kollat på dansshow med lucia, julbakat, fikat på favvostället och bara hängt med dem som verkligen betyder mest. Tycker så himla mycket om er, ni är guldvärda♥ Nu ska jag bädda ner mig framför en film, kram på er. 

» victoria's secret fashion show 2014

Få saker under året tycker jag är så roligt som victoria's secret fashion show. I tisdagsnatt sändes på amerikansk tv och självklart var inte jag sen med att se det. Alla ursnygga modeller, fantastiska kläder och hela stämningen är bara helt fantastisk. Allt är bara som en dröm och det känns som man svävar på rosa fluffiga moln när man kollar på det. Självklart var årets show lika fantastisk som alla tidigare! 

Annars då? Det kanske inte riktigt är som att sväva på rosa moln just nu. Ute är det storm, regna hela tiden, mörkt och kallt. Snacka om att man blir omotiverad till allt. Allt har bara gått fel de senaste dagarna, men imorgon är det fredag och helg igen! Har chekat av mitt sista prov idag så kommer inte ha något prov eller läxa på över en månad nu. Hur underbart?! Skolan är ju dessutom bara kul nu i slutet då vi bara gör roliga saker! Så nej, jag borde inte klaga på livet. Hur är det med er?♥

» christmas decorations


Julpyntet har åkt fram i lägenheten och mysstämningen har höjts.
Glad måndag! och ja, faktiskt glad måndag. Har varit på strålande humör idag! Började morgonen med att åka upp till Växjö för ett par ärenden. Gick sedan på stan en liten stund och tog en latte med mami. Efter inställda tåg kom äntligen ett och åkte då till Kristianstad. Direkt till skolan och där hade vi endast klasstid, vi hade så himla mysigt och kul! Ikväll har jag varit på gymmet för ett benpass och danspass, så kul var det! Inatt sover Linn här så det har som vanligt blivit temys framför tv:en ikväll. 

Om ni undrar varför det har varit tomt här på bloggen i helgen så är det för att jag glömde min datorladdare och även min kamera i lägenheten. Åkte hem i lördagskväll efter att min familj och några vänner var här på besök under lördagen. Vi gick på stan, julhandlade, lunchade och efteråt hade vi mystime i min lägenhet. På kvällen umgicks jag med min efterlängtade bästis. Igår hade jag hemmadag då jag bakade saffransskorpor, lagade fisksoppa med saffran, hade hemmaspa, tog en lång pw och ja, jag tror ni förstår. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag älskar sådana dagar. Nu ska jag mysa med linn, godnatt♥
 

» friday morning

Vaknade upp jämte Linnea idag. Vi började morgonen med att äta risgrynsgröt och ananas framför julkalendern, så mysigt! Gick bara ett par timmar i skolan idag och när jag slutat cyklade jag direkt till gymmet för ett IW-pass. Har även hunnit med att både tvätta och städa idag. Ska strax gå till Tilde, men först blir det en sväng förbi hemmakväll. Ikväll vankas fredagsmys med godis och idol med mina fina tjejer. Hoppas ni får en fin fredagskväll♥

» the scent of christmas

Jag älskar att bläddra igenom weheartit, speciellt under den här tiden av året. Bilderna ovan är sådana som faller mig i smaken just nu, mysigbilder som har med julen att göra. Såklart eftersom jag är en sucker for christmas! Hur är det med er? Dagarna rullar iväg fortare än någonsin och en vecka känns lika lång som en dag. Som vanligt består mina dagar av skola, träning och sova. Längtar så mycket till jullovet, komma bort från vardagen ett tag och bara ta dagen som den kommer! Dock får allt som har med december månad mig att må lite bättre. Julkalendern, julmusik, julpynt, julkryddor. Listan kan bli lång! Nu ska jag läsa ut min bok som ska vara klar imorgon innan det är dags att sova. Godnatt♥ och glöm inte bort att njuta av decembermånad. 
 

» anastasia & mac

Varje år innan jul har kicks ett erbjudande att om man köper för över 1400kr tror jag det är får man en gåva värd ungefär lika mycket. Så även detta året klickade jag hem lite saker! Bland annat mina nya favoriter som ni ser ovan, anastasia contour kit och mac läppstift i färgen faux. Jag är så nöjd! Klickade även hem den nya glamglow masken och ett nytt bortsthuvud till min clarisonic. Gåvan jag fick innehöll massa fina produkter från olika märken, superdeal om ni frågar mig! 
 

» 1 december

Första December, åh vad jag längtat efter denna dagen. Startade morgonen med frukost i sängen framför julkalendern samtidigt som jag tände mitt datumljus och nedräkningen till julafton har börjat. Tog även första tepåsen i mitt tekalender, bästa någonsin! 

Det är inte bara ny månad utan även en ny vecka. Har haft en jätte fin helg så är redo för en ny vecka! Den bestod av hänga med bästis, party med saknade människor, umgås med familjen och en massa julmys. Hoppas ni haft en lika fin helg som och att ni starta den här månaden grymt. Kram♥