» finnish sourdough

Ett syrligt glutenfritt finskt surdegsbröd från boken "baka nytt - ännu godare bröd utan gluten". Smakar precis som ett bröd bakat på vete eller råg! 

Finskt surdegsbröd:

150 g surdeg av teff
400 g ljummet vatten
150 g boveteflingor
150 g teffmjöl
100 g bovetemjöl
1,5 5sk salt
15 g fiberhusk 

Såhär gör du: 

Blanda alla ingredienser utom fiberhusken i en bunke till en jämn smet. Tillsätt fiberhusken under omrörning så inte klumpar bildas. Täck bunken med plast och låt stå i ca 12-16 timmar. Baka ut degen till en rund limpa med blöta händer och pudra över lite bovetemjöl. Låt brödet jäsa i yttligare 4 timmar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda sedan brödet i ugnen på 175° i 90 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär i det! 


Nora Bååth
30 Augusti, 2015 - 10:26 / BLOGG: http://norasfoto.se/

Ser riktigt gott ut!

CAICAIS.BLOGG.SE~
30 Augusti, 2015 - 10:26 / BLOGG: http://caicais.blogg.se

Ser väldigt gott ut!!

Camilia ...
30 Augusti, 2015 - 10:26 / BLOGG: http://camilia.blogg.se/

:)

Josäfin Andersson
02 Augusti, 2015 - 10:26 / BLOGG: http://jossanamigo.blogg.se/

åhhh vad gott! Superfräscha bilder också :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo