» carrot soup with bread

Har inte känt mig på topp idag med gav mig ändå iväg och tränade vilket man inte ska. Men unnade mig därför en varm soppa tillsammans med nybakta frallor när jag kom hem. Jag blev så himla nöjd med både soppan och brödet då det var så himla gott, kan verkligen rekomendera er att testa både och! 

Morotssoppa för 1 person: 
130g morötter, 2 dl vatten, 0,5 grönsaksbuljong, ca 3 msk kokosmjölk, 0,5 klyfta vitlök, riven färsk ingefära, 1 tsk sambal oelek, salt och peppar
rostade även solrosfrön och smulade på fetaost, men man kan tillsätta vad man vill! 

skölj, skala och skär moroten i mynt. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och tillsätt morötterna. Koka tills dem blivit mjuka och häll sedan ner det i mixern tillsammans med kokosmjölken. Blanda i ingefäran och vitlöken. Smaksätt sedan med sambal oelek, salt och peppar. 

Brödet (ca 8 skivor):
3 ägg, 2 dl mandelmjölk, 1/2 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 1 dl havremjöl, 2 tsk bakpulver, 1 msk fiberhusk, valfria kryddor (jag hade örtsalt och franska örter)

Sätt ugnen på 200 C. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner mjölken. Blanda resten av ingredienserna och vispa sedan ner dem i ägg och mjölkblandningen. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (jag använde en rund form) och in i ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha en hård yta och kännas stumt om du knackar på det! 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo