» carrot soup with bread


Morotssoppa för 1 person:
130g morötter, 2 dl vatten, 0,5 grönsaksbuljong, ca 3 msk kokosmjölk, 0,5 klyfta vitlök, riven färsk ingefära, 1 tsk sambal oelek, salt och peppar
rostade även solrosfrön och smulade på fetaost, men man kan tillsätta vad man vill!
skölj, skala och skär moroten i mynt. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och tillsätt morötterna. Koka tills dem blivit mjuka och häll sedan ner det i mixern tillsammans med kokosmjölken. Blanda i ingefäran och vitlöken. Smaksätt sedan med sambal oelek, salt och peppar.
rostade även solrosfrön och smulade på fetaost, men man kan tillsätta vad man vill!
skölj, skala och skär moroten i mynt. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och tillsätt morötterna. Koka tills dem blivit mjuka och häll sedan ner det i mixern tillsammans med kokosmjölken. Blanda i ingefäran och vitlöken. Smaksätt sedan med sambal oelek, salt och peppar.
Brödet (ca 8 skivor):
3 ägg, 2 dl mandelmjölk, 1/2 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 1 dl havremjöl, 2 tsk bakpulver, 1 msk fiberhusk, valfria kryddor (jag hade örtsalt och franska örter)
Sätt ugnen på 200 C. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner mjölken. Blanda resten av ingredienserna och vispa sedan ner dem i ägg och mjölkblandningen. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (jag använde en rund form) och in i ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha en hård yta och kännas stumt om du knackar på det!
Trackback