» gluten free crispbread

Som jag kanske skrivit innan så bakar jag i princip varenda dag och ikväll blev det knäckebröd. Lyxade till det med ost och päronmarmelad på ett nygräddat knäckebröd ikväll tillsammans med en kopp te, det blev väldigt gott kan jag lova! 

Glutenfritt knäckebröd:

50g jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl kokosolja
1 msk lönnsirap
3 dl havregryn
2 dl fibrex
1 dl linfrön
2 msk pofiber
4 dl durramjöl
1 dl rismjöl
1 tsk salt

Såhär gör du: 

Bland först jästen, det ljumma vattnet, kokosoljan och lönnsirapen. Ta sedan en annan bunke och blanda ihop havregrynen, fibrex, pofiber och linfrön. Blanda sedan i degvätskan i de torra ingredienserna och låt svälla i 30 minuter. Blanda sedan durramjöl, rismjöl och salt i en bunke och vänd ner i degen. Knåda degen så att det inte finns några klumpar och låt degen jäsa i bunken igen i 30 minuter. Dela sedan degen i 8 bitar och kavla ut degen på ett rismjölat bakbord tills den är jämn och tunn. Lägg över degen på en plåt och nagga med en gaffel samt eventuellt strö på lite flingsalt. Grädda i ugnen i ca 13 minuter på 250°.Låt sedan knäcket kallna och torka på galler, det kan ta en natt innan knäcket är helt torrt. 


Skogsraah ☾
25 Augusti, 2015 - 22:38 / BLOGG: http://skogsraah.se

Ser jättegott ut!

Céline
28 Augusti, 2015 - 22:38 / BLOGG: http://nouw.com/evaceline

men åh så gott!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo